De Gym 

op de eerste verdieping.


Workshop Pilates

16.15 u tot 17.15u

Wilma Volleman, docent pilates

Het belang van bewegen voor herstel door StepbyStep

 

Mijn naam is Wilma Volleman en ik wil jullie graag kennis laten maken met Pilates.


Pilates is een combinatie van oefeningen die gericht zijn op spierversterking. Met name van de dieperliggende spieren. We gebruiken daarvoor  flexibiliteits- en ademhalingsoefeningen. Deze combinatie helpt je je lichaam weer in balans te krijgen en kracht op te bouwen.

Maar het helpt ook tegen vermoeidheid en mogelijke depressieve klachten.  Pilates kan dus een hele goede aanvulling zijn op herstel tijdens en na borstkanker.

Het fijne van pilates is dat iedereen het op een eigen niveau kan doen. Je hebt er weinig voor nodig, makkelijk zittende kleding en een matje is voldoende. Tijdens het beoefenen van pilates luister je naar je eigen lichaam. 

     17.15 uur  Pauze. De zaal wordt schoongemaakt en geventileerd.


Workshop Yoga door Ginny Toes

17.45 u tot 18.45u

Ginny Toes, yogadocent

Welkom bij de yogales!

 

Deze yogales zal heel toegankelijk zijn en je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen doen. Yoga is namelijk bewegen binnen je grenzen en vooral voelen wat goed voor je is. Dus het is meer dan de oefening zelf, het is een middel.

Yoga is even tijd voor jezelf om te voelen, hoe sta ik nu in het leven, hoe ga ik om met dingen die op mijn pad komen.

 

Wanneer (borst)kanker wordt geconstateerd kan er heel veel op je af komen. Dan gaat de rollercoaster draaien. Een moment van stilstaan zoals in de yoga kan dat rustmoment of even op adem komen bieden. Daarbij zorgt het dat je stressniveau verlaagd wordt en dat zorgt voor een beter immuunsysteem. En het is nog leuk ook!

 

Deze workshop zal een kennismaking met yoga zijn, met kleine bewegingen, zacht en mild in combinatie met ademoefeningen en meditatie. Het kan in gewone kleren en op sokken gevolgd worden, matjes zijn aanwezig.

 

Wil je meer weten over yoga, kijk eens op www.yogaginny.nl


19.00 uur De zaal wordt gesloten. Het programma wordt voortgezet in het Atrium