Belastingdienst Overeenkomst Periodieke Gift In Geld

Om het je makkelijk te maken: download de in te vullen belastingovereenkomst.

Schenken met Belastingvoordeel/Periodiek schenken

 

Met een schenkingsovereenkomst met YvYa draagt je 5 jaar of langer bij aan de ontwikkeling van de Early Warning Scan voor borstkanker. 

 

De EWS wordt ontwikkeld en is toegankelijk voor alle vrouwen in Nederland. Daarnaast draag je bij aan de bewustwording van de noodzaak om zeer vroegtijdig borstkanker te ontdekken. Schenken met een belastingvoordeel ofwel periodiek schenken is daarvoor belangrijk.

Bovendien krijg je van de belastingdienst een groot deel van de donaties terug. Stichting YvYa heeft nl. de ANBI status.

Doneren met belastingvoordeel noemen we ook wel periodiek schenken. Dit is een slimme manier van geven, want een periodieke schenking kun je aftrekken bij je belastingaangifte. Tevens je draag langere tijd bij aan zeer vroegtijdige opsporing van borstkanker. Daarmee steun je alle vrouwen.

 

Wat zijn de voorwaarden van periodiek schenken?

Niet alle donaties vallen onder de term periodiek schenken. Je komt in aanmerking voor belastingvoordeel, als:

  1. je gift is vastgelegd in een overeenkomst met YvYa
  2. je minimaal 5 jaar doneert
  3. je elk jaar hetzelfde bedrag geeft

 

Let op: Je kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften. Donaties die je vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan YvYa deed, rekent de Belastingdienst niet mee. 

Wil je meer weten over het verschil tussen periodiek schenken en een 'gewone' gift? Lees daarover meer op de website van de Belastingdienst.

 

Welk bedrag krijg ik terug van de belasting?

Je krijgt tot maximaal 37,05% van je donatie terug van de Belastingdienst. Het precieze bedrag hangt af van de hoogte van jouw gift en inkomen.

 

Hoe ga ik een schenkingsovereenkomst aan?

Een periodieke schenkingsovereenkomst is makkelijk en gratis te regelen. De snelste manier is door het online formulier van de Belastingdienst in te vullen. je vindt hem ook onder aan deze pagina.

Maar je kunt natuurlijk ook een papieren formulier aanvragen. In het laatste geval stuur je de ondertekende overeenkomst naar:

 

YvYa Bewust van borstkanker
t.a.v. Periodiek Schenken

Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven

 

YvYa heeft een Privacy beleid. Dat houdt in dat we op een goede manier met persoonsgegevens omgaan en deze op de juiste manier verwerken. Nadat we je overeenkomst ontvangen, verwerken we die en sturen we een bevestiging met een kopie van de overeenkomst retour.

 

Dankzij mijn donaties...

Dankzij de giften van onze donateurs financieren we de ontwikkeling van de Early Warning Scan. Daardoor worden vrouwen van jongs af aan bewaakt. Gaat er dan iets mis in de borst dan wordt dat in een zeer vroegtijdig stadium herkent. Veel eerder dan de vrouw het ‘kijken en voelen’ kan ontdekken.

Want hoe eerder borstkanker ontdekt wordt, hoe milder de behandeling en hoe beter de kwaliteit van leven voor de vrouwen die getroffen worden. Hierdoor zal het sterftecijfer aan borstkanker eindelijk weer dalen. Daar doen we het voor.

Download bovenstaande tekst

Periodiek Schenken V 22 02