Nalaten aan YvYa

YvYa in je testament

Hoe werkt dat?

Je kunt YvYa, Bewust van borstkanker opnemen in je testament. Dat is geweldig. Als je besluit te geven na leven, dan maak je de door YvYa ondersteunde ontwikkeling in het zeer vroegtijdig ontdekken van borstkanker mogelijk. Hierdoor draagt je op een bijzondere manier bij aan de borstgezondheid van alle generaties vrouwen. 

 

YvYa in testament opnemen.

Wat laat ik na, aan wie en waarom? Er komen vast veel vragen bij je op als je nadenkt over je nalatenschap. En als je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet, is de volgende vraag: hoe regel ik alles? Overweeg je YvYa op te nemen in je testament? Dan kun je dat op verschillende manieren doen. 

 

Erfenis of legaat.

YvYa kunt je op 2 manieren in je testament opnemen:

 

  • Door YvYa te benoemen als (mede)erfgenaam. Je bepaalt zelf welk recht wij krijgen op (een deel van) je nalatenschap. Je kunt meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam benoemen;
  • Door YvYa te benoemen tot legataris. YvYa krijgt dan een legaat. Dit is een vastgesteld geldbedrag, een percentage van je nalatenschap of een bepaald goed. Bijvoorbeeld 1.000 euro, 10% van je nalatenschap, een schilderij of een huis. 

 

Vruchtgebruik

Goed om te weten: je kunt een of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan je eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat je gekozen hebt. Je partner kan bijvoorbeeld in je huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steun je YvYa via je testament, en laat je ook je dierbaren goed verzorgd na.  

 

Bespreek je wensen met de notaris

Uit ervaring weten we dat het een hoop rust geeft, als iemand weet dat na het overlijden alles goed is geregeld.  Bespreek daarom altijd je wensen met een notaris. Je beslist zelf welk deel van de erfenis je nalaat, de notaris informeert je over de mogelijkheden, kosten en geeft advies. Het laten opmaken van een testament gaat altijd via een notaris. 

YvYa in het testament, en dan?          

Laat je na aan YvYa, dan ontvangen we na overlijden een gift via je testament. YvYa zorgt voor een zorgvuldige afwikkeling, geheel naar je wens. 

 

We leggen je in zes stappen uit hoe het werkt.

 

Juni 2021

Download hier bovenstaande tekst

Nalaten Aan Yv Ya
PDF – 123,6 KB 536 downloads